Uw partner bij de transitie naar
efficiëntere grafische processen


+40 jaar ervaring in grafische productie

We zijn mee in alle grafische toepassingen, van Typo tot Digitaal

Project Management

Geen project zonder een plan !
Projectmanagement is onze approach

Oplossingen op maat

ontbreekt er iets... we faciliteren het !

Met kennis van zaken

Peter Claes

40 Jaar ervarig

Als zoon en kleinzoon van een drukker viel de appel niet ver van de boom. In het begin van de loopbaan was hij vooral actief aan de productiekant van de grafische processen. Hij doorliep alle facetten. Van administratieve en commerciële taken, over pre-press tot druk. De laatste 15 jaar lag de nadruk op de digitale werkstromen en implementatie ervan. Hij was actief bij een van de grootste toeleveranciers van Workflow en grafische software voor de grafische industrie.

De kennis van zowel Content-data als Meta-data worden hier optimaal ingezet. Peter stond mee aan de wieg van de GWG. Eerst als vertegenwoordiger voor Febelgra, de Belgische Grafische Beroepsfederatie, later lid met zijn eigen bedrijf Pragmeta. Als JDF-expert kent hij de toepassingen van deze standaard. Zijn bedrijf Pragmeta ontwikkelt oplossingen om de verschillende grafische processen optimaal met mekaar te verbinden en rentabiliteit te verbeteren.

+ 40 jaar in beeld

Onze aanpak

Pragmatische aanpak is vanaf de start van Pragmeta de basis bij de implementatie van oplossinge voor klanten

Hierbij zijn de doelstellingen crusiaal ! Alle aspecten van projectmatige aanpak worden doorlopen en indien nodig wordt het project opgesplitst.

Hierbij worden diverse tools ingezet en zorgen we ervoor dat alle betrokkenen aan boord zijn op tot de perfect oplossing te komen.

Zeker in de nieuwe approach van Industry 5.0 heeft de gebruiker van de geimplementeerde oplossing een centrale rol, maar steeds in fucntie van het beoogde resultaat.

Software & Metadata

Metadata is de schakel die processen efficiënter kan laten verlopen!
Niet enkel is de structuur van de medata gekende materie maar weten we de metadata te achterhalen, aan te passen en in te zetten om repetitieve input te vermijden.

We kunnen hier gebruik maken van bestaande IPA's van aanwezige software.

Indien nodig communiceren met betrokken partijen en bouwen we de nodige tools en scripts om de metadata te optimaliseren.